Ćamil ef. Bašić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zadar, s uspjehom je okončao poslijediplomski magistarski studij na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. U utorak, 18.02. 2020.g., glavni imam zadarski Ćamil ef. Bašić je pred komisijom u sastavu: prof. dr. Dželal Ibraković, predsjednik, prof. dr. Senadin Lavić, mentor i doc. dr. Mirza Emirhafizović, član, obranio master tezu pod nazivom "PROGON I ISELJAVANJE MUSLIMANA 1821.-1923 GODINA." koja je uz brojne pohvale ocijenjena i najvišom ocjenom. 

Ćamil ef.Bašić rođen je 21.10.1981. godine u Elezovićima, Velika Kladuša, Bosna i Hercegovina, kao dvanaesto dijete oca hadži Muharema i majke Fatime.

2011. godine postavljen je za glavnog imama MIZ Zadar kojeg uspješno vodi i postiže zavidne rezultate na svim poljima - od vjeronaučnih natjecanja, brige za tražitelje azila, kao i brige za članove Zajednice što je vidljivo kroz razvoj u proteklim godinama.

Oženjen je i otac troje djece.

U ime Mešihata i kolektiva, upućene su iskrene čestitke mr. Ćamil ef. Bašiću na postignutom uspjehu uz dovu da ga Allah dž.š. pomogne na daljem putu stjecanja znanja i u širenju istog u svojem okruženju.