Muftija dr. Aziz ef. Hasanović posjetio je u petak zagrebačkog gradonačelnika g. Milana Bandića. U pratnji muftije bili su novoizabrani predsjednik Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Mirza Šabić, novoizabrani predsjednik IOM-a Zagreb mr. sc. Nermin ef. Botonjić i zamjenik muftije Mevludi ef. Arslani.

Muftija Aziz ef. Hasanović je ocijenio kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić "pokazuje dozu bratstva kada je u pitanju Islamska zajednica".

"Grad Zagreb je postao prepoznatljiv po svojoj otvorenosti, multikonfesionalnosti i kao takav može biti primjer, ne samo gradovima u Hrvatskoj nego može biti primjer gradovima diljem svijeta", rekao je muftija Hasanović.

Istaknuo je kako je Zagreb sjedište Mešihata za Hrvatsku te poručio kako Islamska zajednica i Zagreb zajedno preveniraju sve oblike ekstremizma, kakvi se nerijetko mogu vidjeti u svijetu, ali i u Europi.

"Možemo biti ogledni primjer razvijenim europskim metropolama sa puno duljom demokratskom tradicijom", kazao je Bandić.

Naglasio je kako je velik broj Bošnjaka i muslimana koji su dali život u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu te zaključio kako je potrebno to cijeniti.