U petak, 15.3., muftija dr. Aziz ef. Hasanović posjetio je Poreč u okviru konferencije muslimanske mladeži koja se ove godine organizirala u Poreču. Program posjeta obuhvatio je susret s gradonačelnikom Poreča g. Lorisom Peršurićem, mevlud te sjednicu Savjeta muftije. 

Susret s gradonačelnikom Peršurićem upriličen je u Gradskoj palači. Muftija se zahvalio gradonačelniku na prijemu kao i na njegovoj susretljivosti povodom organiziranja Konferencije muslimanske mladeži te pokroviteljstvu i potpori u realizaciji ovog velikog i značajnog projekta koji se održava jednom godišnje. Gradonačelnik je istaknuo da je Poreč grad koji je možda mali brojem stanovnika, ali je grad koji je za velike projekte i događaje. Istaknuo je otvorenost gradske uprave i svih nadležnih institucija kako bi svi u ovome gardu imali jednake prilike i mogućnosti. Muftija i gradonačelnik su razgovarali o temama od zajedničkog interesa.

Muftija je predvodio džumu namaz, a između akšama i jacije u mesdžidu je održan mevlud kojemu su prisustvovali glavni imami i imami iz Zagreba, Pule, Rijeke, Umaga, Zadra i Poreča. Vrijedne džematlije su u proteklom razdoblju uložili truda i sredstava kako bi osvježili molitveni prostor, a uređena je i nova abdesthana te popratne prostorije.