U četvrtak, 14.3., muftija dr. Aziz ef. Hasanović u pratnji tajnika Mešihata mr. Nermina ef. Botonjića boravio je u Puli gdje je u prostorijama Zajednice Talijana Pule, popularnom Circolu, upriličeno predstavljanje muftijine knjige ”Razumjeti islam”. Posjet Puli je, pored predstavljanja knjige iskorišten i za sastanak s članovima IOM-a Pula na kojem se razgovaralo o aktivnostima i potrebama džematlija u ovom medžlisu. Nedavno je završen projekt preuređenja okoliša mesdžida koji je u proteklih godinu dana dobio novo opločenje i uređenje hortikulture s ogradom i rasvjetnim tijelima. Zaključeno je da je zbog velikog broja vjernika i neadekvatnosti postojećih prostorija potrebno razmišljati o narednim aktivnostima kako bi se stanje popravilo. 

 

Iste večeri u Circolu je upriličeno predstavljanje muftijine knjige “Razumjeti islam”. Dvorana Zajednice Talijana Pule je bila u potpunosti ispunjena zainteresiranim posjetiteljima koji su željeli čuti predstavljanje knjige. Na početku, odlomak iz Kur’ana proučio je mr. Omer ef. Omanović imam u Puli, a glavni imam Esad ef. Jukan je poselamio i pozdravio prisutne. Muftija je u razgovoru s ravnateljem Gimnazije u Puli prof. Filipom Zoričićem govorio o sadržaju knjige koja tretira aktualna pitanja kroz prizmu učenja vjere temeljenih na njenim izvorima. Ukazao je na postojanje različitih tumačenja koja nerijetko dovode do nerazumijevanja, kao i o zloupotrebi vjere u razne svrhe. Sama knjiga je upravo nastala iz razloga da bi se ukazalo na ono važno i kako ispravno razumjeti vjeru kojoj danas pripada preko 1,5 milijardi svjetskog stanovništva. Zahvalio se Zajednici Talijana Istre na gostoprimstvu u svojim prostorijama. Predstavljanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika g. Robert Cvek. Nakon predstavljanje knjige upriličen je i sastanak s predstavnicima bošnjačkih asocijacija u Istri.

 

U petak ujutro, održan sastanak s gradonačelnikom Pule g. Borisom Miletićem i suradnicima. Uz gradonačelnika i muftiju, sastanku su prisustvovali i tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, glavni imam Esad ef. Jukan i predsjednik IOM-a Pula Abdullah Nesimi. Muftija i gradonačelnik su razgovarali o nastavku suradnje i temama od zajedničkog interesa.