U svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku predstavljena je knjiga „Objava – oblikovanje „Nove prepoznatljivosti“ autora mr. sc. Senada ef. Heveševića. Osvrt na knjigu dao je i akademik Aziz ef. Hasanović, muftija zagrebački i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, ujedno i recenzent.

Promociji koju je moderirala Amra Hodžić, studentica na Filozofskom fakultetu u Osijeku, prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota te brojni drugi predstavnici političkog, kulturnog i akademskog života Osijeka i okoline, kao i brojne džematlije MIZ Osijek. Za MIZ Osijek ovaj je događaj bio od posebne važnosti zbog organiziranja događaja u ovako reprezentativnom prostoru s ciljem predstavljanja široj javnosti, uz podsjetnik da su prihodi od prodaje knjige namijenjeni za izgradnju Islamskog centra u Osijeku, što se očekuje u bližoj budućnosti.

            Govoreći o knjizi, mr. sc. Senad ef. Hevešević naglasio je kako je širenje dobra i sprječavanje zla ono što čovjeka daje smisao i to inspirira na traganje za univerzalnim vrijednostima. „Danas prečesto nedostaje te motivacije ljudima: motivacije koja je udaljena od traganja za profitom, za bogatstvom i uspjehom. Pokušao sam podcrtati kako je taj proces tekao u vrijeme poslanika Muhammeda i to je tema ove knjige. A za nas danas, koji živimo u Republici Hrvatskoj, u gradu Osijeku i okolici u 21. stoljeću na koji način sve te lekcije i smjernice možemo primijeniti u svom životu, na univerzalan način koji će donijeti dobro svakom ljudskom biću.“

            Muftija Hasanović je prisutne proveo kroz sadržaj knjige ističući inovativan i originalan pristup definiranju dominantnih tema u vremenski određenim razdobljima procesa Božje objave kroz dvadeset i tri godine misije Muhammeda a.s. Naglašavajući odgojnu dimenziju sukcesivnog pristupa, muftija Hasanović je istaknuo potrebu praktične primjene naučenih lekcija jer, u suprotnom, riječi Božje objave ostaju samo „slovo na papiru“.

mr.sc. Senad ef. Hevešević