I prije početka gradnje, projekat Islamskog kulturnog centra u Sisku dostigao je državnu razinu i pažnju. Prilikom razvrgnuća suvlasničke zajednice između RH i Islamske zajednice u Hrvatskoj odnosno podjele zemljišta 2014. godine, Vlada RH za  vrijeme tadašnjeg predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića donijela je Odluku na sjednici Vlade o razvrgnuću suvlasničke zajednice kao i novčanu potporu u izgradnji IKC Sisak kroz otpisivanje razlike u vrijednosti nekretnine u iznosu od 78.879,53 eura.

Prije nekoliko mjeseci Vlada RH je također dodjelila određena novčana sredstva potpore u izgradnji IKC-a Sisak s čime je izgradnja  Islamskog kulturnog  centra u Sisku prvi objekat takve namjene koji je u proteklom periodu dobio punu podršku od najviših državnih tijela, pored lokalne samouprave.

Prigodom iftara posljednje ramazanske noći koji je ujedno bio i bajramski prijem u hotelu Westin, predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je da je današnji model uređenja odnosa između Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj primjer svima te je kao jedan od primjera zajedničke suradnje i zalaganja Plenković spomenuo izgradnju Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Još jedno značajno priznanje ali i najvišu državnu pažnju i pozornost izgradnji Islamskog kulturnog centra priredila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je prigodom dolaska na svečano obilježavanje Dana Sisačko-Moslavačke županije, u utorak, 11. lipnja 2019. nakon svečane sjednice u svoj državnički protokol uvrstila i posjetu gradilištu Islamskog kulturnog centra. 

Zajedno s njom gradilište su obišli župan Ivo Žinić sa zamjenicima kao i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić dok su predsjednicu RH sa suradnicima na gradilištu dočekali predsjednik Mešihata IZ-e u Hrvatskoj, muftija dr.Aziz Hasanović, koordinator TIKE u Hrvatskoj Hašim Koč uz čelnike MIZ Sisak, glavnog imama, predsjednika MIZ Sisak.

Predsjednica RH se željela „iz prve ruke“ osobno uvjeriti u tijek i dinamiku radova, obišla je prostor buduće džamije odnosno molitveni prostor te se pohvalno izrazila na idejni projekat kao i sadržaje koje će ponuditi budući Islamski kulturni centar u Sisku.

Prenesena joj je poruka o viziji budućeg IKC-a Sisak koji je zamišljen kao „trajno zajedničko dobro“ za sve građane i građanke i čija će vrata biti širom otvorena za sve dobronamjerne ljude.

Muftija Hasanović se zajedno sa domaćinima srdačno zahvalio predsjednici što je našla vremena i interesa da u svoj gusti protokol uvrsti posjetu gradilištu s čime je poslala snažnu i jasnu poruku podrške u izgradnji IKC-a Sisak.

Alem ef. Crnkić