U subotu, 12.10.2019., u ranim jutarnjim satima, muslimanska mladež iz medžlisa Osijek organizirala je regionalno druženje u Sarajevu gdje su, pored mladih iz Osijeka, sudjelovali i mladi iz Gunje i Vinkovaca.

            Polazak je bio u ranim jutarnjim satima, a dolaskom u Sarajevo uslijedilo je razgledavanje znamenitosti Sarajeva uz stručno vodstvo Amre Hodžić. Nakon obavljenog podne – namaza i ručka, mladež je iskoristila slobodno vrijeme za šetnju, druženje, razgledavanje i uživanje u sarajevskim delicijama.

            U večernjim satima, uslijedilo je druženje s aktivistima Mreže mladih Sarajevskog muftijstva u prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice. U sklopu tog druženja, održana je radionica „Moje nade i snovi za moju porodicu“ koju je vodila Adna Zulić Kovačević, a nakon radionice uslijedilo je opuštenije druženje uz ilahije i ugodan razgovor.

Ovo je bila idealna prilika da mladež iz Slavonije vidi na koji način se organiziraju omladinske aktivnosti u kontekstu koji je po mnogo čemu drugačiji od slavonskog, ali i u takvoj situaciji brojne su pouke koje se mogu izvući, a nadamo se da će ovaj izlet biti motivacija mladeži da se dodatno aktivira u svojim matičnim medžlisima.

            Regionalno druženje u Sarajevu je organizirano uz financijsku pomoć Osječko – baranjske županije na čemu im se srdačno zahvaljujemo.