U subotu, 28. lipnja, u 19h Institut za arapski jezik i islam promovirao je svoju prvu generaciju polaznika. 25 polaznika više od tri mjeseca pohađalo je program učenja arapskog jezika. 15 odraslih i 10 djece uspješno je položilo svoje završne ispite zavidnim prosjekom.

U dvorani „h. Salim Šabić“ Islamskog centra u Zagrebu polaznici su uručene diplome, ali i svjedodžbe kao javne isprave izdane odobrenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja. Stručni voditelj, Fahrudin Haseljić, upoznao je prisutne s radom i uspjesima polaznika, ali i Instituta.

Svečanoj promociji prisustvovao je uvaženi muftija, ujedno ravnatelj Instituta, dr. sc. Aziz ef. Hasanović. Muftija se obratio prisutnima te iznio zadovoljstvo dosadašnjim radom i rezultatima s posebnim naglaskom na nastavak obrazovanja i izučavanja kako arapskog jezika, tako i islama.

Institut za arapski jezik i islam prilično je mlada ustanova, koja je ambiciozno krenula s radom, ali i vidljivim rezultatima. Uz navedeno, Institut je uveo arapski jezik kao izborni predmet na 2 visokoškolske ustanove - Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa te Fakultetu filozofije i religijskih znanosti.

Budući planovi su izrada vlastitih udžbenika, odlazak polaznika na jednomjesečno usavršavanje arapskog jezika u suradnji sa Svjetskom akademijom za arapski jezik u Dubaiju (UAE) te seminar za profesore arapskog jezika regionalnog opsega.

 

Elvira Omerović