U subotu, 18. veljače/februara 2023. godine Vijeće žena MIZ Sisak „Nahla“ organiziralo je humanitarnu akciju kroz pripremu kolača pod geslom „Iz Siska s ljubavlju“ prikupljajući novčana sredstva za pomoć narodu u Turskoj i Siriji usljed posljedica razornog potresa.

U pripremi kolača sudjelovalo je 50-ak žena i djevojaka te je napravljena velika količina slastica. Odaziv naših sugrađana iz grada Siska te Petrinje i okolice bio je iznad svih očekivanja i u dva sata, koliko je trajala humanitarna akcija, rasprodane su sve slastice i kolači, a prikupljen novčani iznos također je bio iznad očekivanja, a iznosio je 11.000,00 eura.

-Danas smo se okupili ovdje da pošaljemo poruku iz Siska kako smo ujedinjeni u dobru, dobročinstvu, empatiji i suosjećanju, osjećaju i želji da dodatno doprinesemo baš mi iz Siska, Petrinje i okolice koji smo iskusili potres, ne tako razoran kao u Turskoj i Siriji, ali smo iskusili što znače ti trenutci kada vam se život naglo promijeni-istakao je glavni imam MIZ Sisak Alem-ef. Crnkić, istaknuvši kako su vrijedne žene i djevojke Medžlisa Sisak kao najaktivniji dio sisačkog džemata inicirale ovaj kreativan način i oblik da iskažu podršku, a što je naišlo na veliki odaziv i podršku naših sugrađana.

Humanitarnoj akciji odazvao se veleposlanik R. Turske g.Yavuz Selim Kiran koji je obišao štandove sa kolačima pojedinačno se zahvaljujući svim ženama, a posebno se zadržao kod štanda mektepskih polaznika MIZ Sisak koji su imali svoj poseban štand i svoje kolače te im je poručio da je njihova gesta dirljiva i da im takav oblik podrške R. Turska nikad neće zaboraviti.

Na kraju akcije, mektepski polaznici su željeli osobno uručiti veleposlaniku novčani iznos kojeg su prikupili od 750,00 eura za svoje prijatelje i vršnjake u Turskoj, a ostalih 750,00 eura će poslati za prijatelje i vršnjake u Siriji.

Dobrotvornoj akciji pored brojnih sugrađana, pridružio se biskup sisački mons.Vlado Košić sa suradnicima, gradonačelnica grada Petrinje Magdalena Komes, zamjenica sisačko-moslavačkog župana Mirjana Olujić Voloder kao i zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Siska Miša Majkić Vukčević.

 

Alem ef. Crnkić