Humanitarna organizacija Zirat, ispred Islamske zajednice u Hrvatskoj, otvara kontinuiranu humanitarnu akciju  „Pomozimo potrebitima u našoj Zajednici“

Budući da postoji potreba za kontinuiranu pomoć potrebitima i da je takvih slučajeva sve više, pozivamo Vas da se uključite u pomaganje svima onima koji su u potrebi!

Do sada smo pokrenuli nebrojeno mnogo akcija koje smo uspješno realizirali na području cijele Republike Hrvatske, naravno uz naše vrijedne članice i članove Zajednice, ali i sve druge građane.

Svi članovi naše Zajednice i građani koji mogu i žele pomoći potrebitima, sredstva mogu donirati na sljedeće načine:

Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj:

IBAN HR33 2340 0091 1107 1850 5

Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

Također, možete izvršiti uplate i na blagajnama medžlisa Islamske zajednice diljem Republike Hrvatske s napomenom da je za humanitarne akcije Zirata.

Uz pomoć prikupljenih sredstava Zirat Islamske zajednice u Hrvatskoj osigurat će prijeko potrebnu pomoć potrebitima u našoj Zajednici, shodno prikupljenim sredstvima i mogućnostima.

Mnogi hadisi koje je izrekao Allahov Poslanik, a. s. ukazuju na važnost suradnje, pomaganja drugih i zadovoljenja njihovih potreba. Plemeniti Poslanik a. s. smatra da je čovjekova vjera nepotpuna sve dok ne bude volio svome bratu ono što voli sebi. Također, upozorava da je i vjera onoga koji spava i zna da mu je susjed gladan, također, nepotpuna.

Uzvišeni Allah kaže: "Tko uradi koliko je trun dobra, vidjet će ga." (Ez-Zelzele, 7.)

                                      "Onaj koji čini dobro, sebi ga čini..." (El-Džasije,15.)

Poslanik a. s. je rekao: "Nije vjernik onaj tko je sit, a zna da je njegov susjed gladan."

"Tako mi onoga u čijoj je ruci moja duša, neće rob biti pravi vjernik sve dok ne bude želio svome susjedu ono što želi samom sebi."

Činjenje dobrih djela je i propisano u korist čovjeka i društva u cjelini, jer pomaganjem pomažemo zapravo, najviše sebi.

Zato, draga braćo i sestre, pomozimo i odazovimo se na apel Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Nama pripada, uistinu, samo ono što udijelimo!