Puna srca vam javljamo da smo u proteklom tjednu uradili mnogo zajedničkog hajrata (dobra). Ovo učinjeno dobro želimo podijeliti s vama, jer je većina vas sudjelovala u tome. Svatko na svoj način je dao doprinos. Naime, srijeda i četvrtak su bili dani zahtjevne pripreme, ali hvala Uzvišenom kada je podario da zagrebački džemat ima dobre i radišne ljude.

U srijedu su volonteri Zirata složili i spakirali 450 paketa, a isti su sutradan (četvrtak) podijeljeni potrebitima, uz stalne naše socijalne obitelji u ovom paketu podjele pomoći uključene su i obitelji azilanata (95 obitelji).

Nadalje, Zirat u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Zagreb ove godine brine i za 30-tak obitelji (postači) kojima pripremamo ramazanaki paket svakih 10 dana. Mjesec Ramazan ima svoje tri cjeline, tako smo podjelu ramazanskih paketa i odredili po ovim cjelinama. 
Također, Zirat je uručio i tri velike donacije u kurbansokom mesu i to: pučkoj kuhinji - Župa Sv. Antuna Padovanskog, Studentskom centru Cvjetno naselje i Dobrom domu u V. Kosnici. Svaka od navedenih institucija čini dobro za sve ljude, one kojima je pomoć potrebna, bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Stoga, draga srca smo željeli udružiti zajedničko dobro i time povezati i ojačati most dobročinstva. Molim Allaha dž.š. da nam podari snage i zdravlja, da i dalje nastavimo činiti dobro i biti od koristi onima kojima je pomoć potrebna. Budi i Ti dio dobra, budi Ziratov dobročinitelj.

m. Melisa Arslani, predsjednica UO Zirata