Muftija i ministar
09.11.2019. moderator

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović posjetio je u četvrtak ministra vanjskih i europskih poslova dr. sc. Gordana Grlić Radmana. Muftija i ministar razgovarali su o brojnim temama od kojih valja izdvojiti održavanje velikog međureligijskog skupa početkom naredne godine kada Republika Hrvatska predsjedava Europskom unijom.

Muftija i nuncij
07.11.2019. moderator

Danas je, u prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, upriličen sastanak muftije dr. Aziz ef. Hasanovića i novog apostolskog nuncija mons. Giorgio Lingua. Muftija Hasanović poželio je dobrodošlicu novom apostolskom nunciju mons. Giorgiu Lingui.

dr. Ivan i muftija
07.11.2019. moderator

Novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Maleziji dr. Ivan Velimir Starčević posjetio je jučer muftiju dr. Aziz ef. Hasanovića. Muftija i veleposlanik su razgovarali o mogućnostima razvoja suradnje između dvije zemlje. Dosadašnja suradnja je ocijenjena vrlo dobrom te će se ista nastaviti i dalje razvijati. Muftija dr. Aziz ef. Hasanović poželio je mnogo sreće i uspjeha g.

Danska
05.11.2019. moderator

Na poziv Islamske zajednice u Danskoj muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjetio je tri džemata u Danskoj u periodu od 31. 10. - 05. 11. Posjet je započeo u džematu Nestved gdje je muftija održao predavanje poslije jacije namaza nakon čega je uslijedilo druženje sa prisutnim džematlijama. Dobrodošlicu muftiji iskazao je imam džemata Nestved koji je ujedno i v. d.

Mirza Mešić
05.11.2019. moderator

U subotu 02. 11. 2019. godine, u Tešnju je održana sjednica Komisije za dodjelu nagrade i priznanja ”Hasan ef. Škapur”, kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, predsjednik Komisije.

dan
05.11.2019. moderator

 

 

Islamska zajednica dala doprinos očuvanju zdravlje žene

 

 

zirat
05.11.2019. moderator

 

Humanitarna organizacija Zirat, ispred Islamske zajednice u Hrvatskoj, otvara kontinuiranu humanitarnu akciju  „Pomozimo potrebitima u našoj Zajednici“.