Najavljen Halal Business Forum 2020 u Zagrebu

U Istanbulu, Republika Turska od 28.11. do 01.12. 2019. održan je Svjetski halal summit na kojem se raspravljalo o najnovijim trendovima na halal tržištu i u halal industriji. Ove godine na summitu izlagalo je 316 poduzeća sa preko 40.000 posjetitelja iz 80 zemalja. Kao gost predavač aktivno učešće uzeo je i rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić na temu: " Halal turističke prilike u Jugoistočnoj Europi sa posebnim osvrtom na Republiku Hrvatsku" u kojem se osvrnuo na sve veću ponudu halal proizvoda i usluga. 
Sudjelovanje na summitu rukovoditelj Centra je također iskoristio da se susretne sa najvažnijim dionicima na halal tržištu sa kojima je između ostalog razgovarao o nadolazećem Halal Business Forumu 2020 u Zagrebu.

"Želeći dati svoj doprinos predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem EU, Centar za certificiranje halal kvalitete organizira Halal Business Forum u Zagrebu 2. i 3. lipnja kako bi pažnju svjetske halal industrije usmjerili prema Hrvatskoj, stoga mi predstavlja izrazito zadovoljstvo da smo na najvećem događaju o halal tržištu koji je svakim danom sve atraktivnije prezentirali potencijale halal industrije Hrvatske te da su mnogobrojni važni dionici potvrdili svoje sudjelovanje na forumu" rekao je rukovoditelj Centra.

www.halal.hr