U petak, 12.6.2020., muftija dr. Aziz ef. Hasanović u pratnji predsjednika Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Mirze Šabića i zamjenika muftije Mevludi ef. Arslanija posjetio je Medžlis Islamske zajednice Karlovac - Džemat Bogovolju gdje je predstavio novog glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Karlovac Almira ef. Šabića. Dosadašnji glavni imam Admir ef. Muhić uputio je zamolbu Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj za razrješenjem s dužnosti glavnog imama koju je, uzimajući u obzir navedene razloge zdravstvene prirode, muftija dr. Aziz ef. Hasanović uvažio. Prije džuma namaza upriličen je kratak program u džamiji u Bogovolji u najužem krugu obzirom na cjelokupnu situaciju i oprez kada su u pitanju epidemiološke mjere. Nakon proučenog odlomka iz Kur'ana kojeg je proučio Halid ef. Dolić, muftija dr. Aziz ef. Hasanović se obratio prisutnima te im je prenio selame uvaženog reisu-l-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića. Muftija je kazao da je temeljem propisanih procedura i razgovora s uvaženim reisu-l-ulemom pokrenut postupak izdavanja dekreta za Almir ef. Šabića, te će se, po njegovu izdavanju, upriličiti svečano uručenje istog. Obzirom na potrebe Zajednice i osiguravanje kontinuiteta svih glavnih procesa koji se odvijaju na području Medžlisa Karlovac, Almir ef. Šabić će obnašati dužnost glavnog imama u narednom mandatu.  

Almir ef. Šabić rođen je 27. kolovoza 1986. godine u Velikoj Kladuši od oca Zahida i majke Zehide.

Nakon završene osnovne škole upisuje Zagrebačku medresu "dr. Ahmed Smajlović" u Zagrebu koju uspješno završava a potom upisuje Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću koji završava akademske 2012./2013. godine i stječe zvanje profesora islamske vjeronauke. Po završetku studija stavlja se na raspolaganje Islamskoj zajednici i biva raspoređen na mjesto imama, hatiba, muallima i vjeroučitelja u džematu Bogovolja – Medžlis Islamske zajednice Karlovac s početkom 1. svibnja 2013.

Svojim znanjem, lijepim ahlakom, blagošću i mudrošću stekao je naklonost džemata i pokrenuo određene aktivnosti koje su bile od nasušne potrebe za džemat Bogovolja. U tom periodu rješava se pitanje mezarja, pitanje izgradnje minareta, pitanje izgradnje stambene zgrade za imama i bolje funkcioniranje džemata. Unatoč svim poteškoćama s kojima se susreće cijelo društvo pa i Bogovolja, broj članova i svih aktivnosti džemata se povećava. Pored svih obveza u džematu pokriva vjeronauk u srednjim školama u Topuskom, Karlovcu i Slunju. Član je Sabora Islamske zajednice od 2018. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.