U petak, 23.04.2021. godine, zamjenik muftije i ravnatelj Islamska gimnazije „Dr. Ahmed Smajlović“ Mevludi ef. Arslani posjetio je Medžlis Islamske zajednice Osijek.

Tom prilikom Mevludi ef. Arslani održao je hutbu u kojoj je, na samom početku, istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo da po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri ima priliku održati hutbu u osječkom džematu. Tijekom hutbe naglašena je prilika za pokajanje u drugoj trećini mjeseca ramazana te je istaknuta važnost nastavka truda u činjenju dobra u ostatku mjeseca ramazana. Također, tijekom obraćanja izražena je nada i želja Islamske zajednice u Hrvatskoj da do kraja kalendarske godine bude postavljen kamen temeljac za budući Kulturni centar Islamske zajednice u Osijeku.

U pratnji zamjenika muftije bio je i Muhamed Mandžić, a musafire su dočekali predsjednik MIZ Osijek Mendu Imeri i glavni imam MIZ Osijek mr. Senad ef. Hevešević.

Istoga dana Mevludi ef. Arslani posjetio je Medžlis Islamske zajednice Gunja gdje je predvodio jaciju i teravih namaz te je kroz prigodno predavanje prenio poruke muftije akademika Aziz ef. Hasanovića prisutnim džematlijama.