Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu danas je posjetila visoka delegacija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Aziz-ef. Hasanovićem.

Domaćin posjete je bio direktor Medrese mr. Dževad Pleh sa pomoćnikom direktora za nastavu Mensurom Kerlom i sekretarom Medrese Benarisom Šehićem. 

Tokom razgovora direktor Pleh je izrazio dobrodošlicu delegaciji i zahvalio na posjeti. Upoznao je goste sa postignućima Medrese u protekloj školskoj godini i planiranim aktivnostima za narednu godinu, a posebno je predstavio projekat rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese. 

Muftija Hasanović je najavio obilježavanje tridesete godišnjice Islamske gimnazije “Dr. Ahmed Smajlović” u Zagrebu i iskoristio priliku da pozove direktora Pleha na Svečanu akademiju koja će ovim povodom biti upriličena 04. novembra.

U delegaciji s Muftijom su bili i članovi Mešihata Mevludi-ef. Arslani i dr. Mirza Šabić, te sekretar Mešihata mr. Nermin Botonjić.

(Preporod.info)