U nedjelju, 31. siječnja/januara 2021. Medžlis IZ-e Sisak posjetili su muftija dr.Mevlud ef.Dudić, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji i Mirsad Bećirović, predsjednik Centra za humanitarni rad „Hajrat“ u društvu muftije dr. Aziza Hasanovića, zamjenika muftije Mevludija Arslanija i tajnika Mešihata Nermina Botonjića.

Muftija Dudić je izrazio želju posjetiti Medžlis Sisak kako bi se informirao o razmjerima nedavnog potresa, ali i da obiđe Islamski kulturni centar Sisak u izgradnji. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem ef. Crnkić je bio domaćin posjeta, zajedno s predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sisak Edinom Safićem.

Istaknuta je čvrsta povezanost, prijateljske veze u kontinuitetu između Mešihata IZ-e u Srbiji i Mešihata IZ-e u Hrvatskoj te razumijevanje zajedničkih izazova u društveno kulturnom kontekstu prostora gdje se djeluje.

Muftija Dudić je prvi visoki zvaničnik Islamske zajednice izvan Hrvatske koji je došao u posjetu Sisku nakon potresa i Hrvatskoj, a njegov posljednji dolazak Sisku bio je na svečanosti kamena temeljca za Islamski kulturni centar kada je proučio dovu za hairli početak izgradnje džamije i IKC-a Sisak.