U subotu 2.12. u Islamskom centru Zagreb održana je 22. sjednica Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj kojom je predsjedavao predsjednik Mešihata akademik Aziz ef. Hasanović. Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice članovi i članice Mešihata imali su prigodu čuti izvješće između dvije sjednice koje je prezentirao predsjednik Mešihata, zatim izvješće o održanom 29. natjecanju u učenju Kur’ana koje je u pisanoj formi dostavio glavni imam zagrebački i predsjednik Ocjenjivačke komisije kurra hafiz mr. Aziz ef. Alili, zatim izvješće o održanom 3. halal business forumu koje je pismeno dostavio rukovofitelj Centra za certificiranje halal kvalitete dr. Aldin Dugonjić, izvješće o održanoj 30. godišnjici medrese i Islamske gimnazije koju je prezentirao ravnatelj Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića Mevludi ef. Arslani i izvješće o održanom 28. međunarodnom znanstvenom simpoziju “Filozofija islama” koji je pisano dostavila dr. Ajla Čustović. Po svakoj od navedenih tema donesene su određene odluke kojima se žele unsprijediti događaji koji se godišnje organiziraju na razini zajednice.
Drugi blok tema dnevnog reda odnosio se na infrastrukturne projekte koje su prezentirali članovi Irhad Meheljić i Edin Safić, a riječ je o izgradnji centara u Osijeku i Maljevcu kao i aktivnostima u pripremi dokumentacije za izgradnju Odgojno obrazovnog centra u Zagrebu. Treći blok tema bile su usvajanje financijskih planova prihoda i rashoda za 2024. godinu. Usvojeni su financijski planovi prihoda i rashoda za: Mešihat, Islamsku gimnaziju dr. Ahmeda Smajlovica, Centra za certificiranje halal kvalitete, Zirata Islamske zajednice, Centra za kulturu dijaloga, Instituta za arapski jezik i islam te svih 16 medžlisa koji djeluju na prostoru Mešihata.
Četvrti blok tema odnosio se na Plan rada i aktivnosti Mešihata za iduću godinu koji je i usvojen. Razmatrana su i druga pitanja iz nadležnosti Mešihata kao i neka kadrovska pitanja te dogovorena tematska sjednica o radu s mladima.