U četvrtak, 24. 1. 2018. godine,  predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović sa svojim suradnicima primio je u službeni posjet delegaciju Medžlisa islamske zajednice Brčko koju je predvodio glavni brčanski  imam mr. Mustafa ef. Gobeljić.  Bila je to službena, ali prije svega prijateljska i bratska posjeta, predstavnika MIZ Brčkog koji su doputovali u Zagreb odnosno u Sisak kako bi iskazali podršku muslimanima Siska u njihovom nastojanju da dovrše  izgradnju Islamskog centra i džamije u svome gradu.  Gesta vrijedna svake pažnje i hvale, jer ponekada lijepa riječ i ohrabrenje više vrijedi nego sama financijska pomoć. No, naša braća iz Brčkog nisu došla praznih ruku. Kroz sergije i dobrovoljne priloge uspjeli su prikupili  4000 eura ako pomoć za izgradnju islamskog centra u Sisku.  Muftija Hasanović je zahvalio Mustafi ef. Gobeljiću i svim imamima koji su proveli akciju prikupljanja novčanih sredstava te je naglasio da su ovakve posjete primjer brige za potrebe svoje braće i sestara u vjeri te međusobne solidarnosti i pomaganja u dobru.  Muftija je cijenjene goste  u razgovoru upoznao sa najvažnijim aktivnostima Islamske zajednice  u Hrvatskoj. 

Nakon posjete Mešihatu, delegacija MIZ Brčkog uputila se prema Sisku kako bi se sastala sa glavnim imamom Alemom ef. Crnikićem i članovima MIZ Sisak te se na licu mjesta upoznala sa trenutnim aktivnostima oko izgradnje Islamskog centra. 

Izrazivši dobrodošlicu gostima u MIZ Sisak, Alem ef. Crnkić je poručio kako nam ove posjete mnogo znače u etapi izgradnje džamije jer nam daju do znanja da nismo sami i da su uz nas braća i sestre koji nas motiviraju i podržavaju u našem hajirli djelu.

Ovo nije prva podrška MIZ Brčko, istakao je Alem ef., ukazavši prustnima kako je u Brčkom organizirana promocija knjige MUhammed a.s.-poslanik čovječanstvu" Mirze ef. Mešića čiji je sav prihod išao za izgradnju džamije u Sisku, a u narednom periodu planirana je prva promocija halal kuharice u BIH, u Brčkom, gdje je iskazana dobrodošlica Vijeću žena MIZ Sisak "Nahla" od strane MIZ Brčko.

MIZ Brčko nam svjedoči moralnu i materijalnu podršku, a respektabilno je da su prikupili iznos kojim su postali četverostruki vakifi IKC-a Sisak.

Glavni imam MIZ Brčko Mustafa ef. Gobeljić istakao je kako uvijek netko bude inicijator ovakvih hajirli djela te je pohvalio Mirzu ef. Mešića koji je s područja Brčkog te je istakao kako su uvjeti u kojima djeluje Medžlis Sisak zaista nezadovoljavajući što daje jasnu poruku koliko je neophodan budući objekat IKC-a Sisak.

U zajedničkoj posjeti gradilištu IKC-a Sisak, predstavljen je sadržaj objekta IKC-a te su razmjenjene određena promišljanja o viziji IKC-a Sisak.

Nakon posjete MIZ Sisak gosti su se vratili u Islamski centar Zagreb gdje je Mustafa ef. Goblejić u sklopu redovne tribine „Dr. Sulejman Mašović“ zagrebačkim džematlijama održao korisno predavanje na temu „Islam je vjera znanja“. Nakon predavanja, delegacija MIZ Brčko primio je  glavni zagrebački imam hfz. Aziz ef. Alili koji je upoznao drage musafire sa najvažnijim aktivnostima Islamskog centra Zagreb.

Alem ef. Crnkić