F
02.01.2021. moderator

U danima i trenucima kada džematlije i građani grada Siska i okolice prolaze iskušenje kroz učestale potrese, posljednji dan kalendarske godine odnosno u četvrtak, 31. prosinca/decembra 2020. obavljena je dženaza-namaz i ispraćaj Fuada ef.

Reisu-l-ulema
31.12.2020. moderator

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo podrške ambasadoru Hrvatske u BiH Ivanu Saboliću povodom jučerašnjeg potresa koji je pogodio Hrvatsku.

Petrinja
30.12.2020. moderator

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj predvođena muftijom akademikom Aziz ef. Hasanovićem posjetila je danas Sisak i Petrinju koje su proteklih dana zahvatili potresi i velika razaranja. U pratnji muftije bili su i njegov zamjenik Mevludi ef. Arslani i tajnik Mešihata Nermin ef. Botonjić. Muftija akademik Aziz ef.

Muftija
28.12.2020. moderator

Temeljem dostupnih podataka kao i sve češćih upita muslimana zainteresiranih za cijepljenje dužni smo ponuditi poznate elemente koji se odnose na pitanje da li su trenutno dostupna cjepiva dozvoljena muslimanima ili ne po pitanju svoga sastava jer je upravo sastav istih bio najčešća dilema koja se mogla primijetiti u javnom prostoru.

Fuad ef. Karaga
27.12.2020. moderator

U nedjelju, 27. prosinca/decembra 2020. u popodnevnim satima na Ahiret je preselio i Gospodaru se vratio Fuad ef. Karaga, imam i glavni imam MIZ Sisak sa najdužim imamskim periodom djelovanja u Sisku (1982.-2003.)

Summit
25.12.2020. moderator

 

Rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić sudjelovao je online u srijedu 23.12.2020. godine na Svjetskom Halal Summitu.

Delegacija Maljevac
25.12.2020. moderator

Jučer je delegacija Džemata Maljevac u sastavu: imam Admir ef. Muhić i Fikret Tabaković, predsjednik Džematskog odbora, posjetila predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića u njegovom uredu u Zagrebu s kojim su bili njegov zamjenik Mevludi ef. Arslani i tajnik Mešihata mr.sc. Nermin ef. Botonjić.

e
23.12.2020. moderator

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca/decembra na temelju pristiglih prijedloga i obrazloženja, odabrani su ovogodišnji dobitnici Volonterske nagrade Grada Siska za 2020.

S
16.12.2020. moderator

Izgradnja IKC-a Sisak odvija se određenim tempom i dinamikom koji je uslovljen trenutnom situacijom pandemije i još uvijek se izvode osjetljivi radovi na postavljanju staklene fasade kupole posebno izrađenih i dizajniranih stakala, a u proteklim mjesecima postavljen je vrh minareta kroz stožac odnosno alem kao i prethodno