Vaktija
01.01.2020. moderator

 

Ipf
25.12.2019. moderator

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, jučer je, u okviru redovne tribine pod nazivom "Snagom vjere do savršenstva duše" muftija akademik Aziz ef. Hasanovoć je održao predavanje pod nazivom "Islam u Europi - prijetnja ili izazov. U punoj dvorani, pored prisutnih profesora i studenata, brojni zainteresirani su mogli čuti kakav je status muslimana u Europi s posebnim osvrtom na zemlje EU-a.

muftija i veleposlanik BiH
24.12.2019. moderator

Veleposlanik Bosne i Hercegovine Nj. E. g. Aleksandar Vranješ posjetio je jučer muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića. Muftija je poželio dobrodošlicu veleposlaniku te uspjeh u radu. Dotakli su se različitih tema te su se suglasili da postoji potreba snažnijeg razvijanja suradnje.

muftija i veleposlanik Francuske
24.12.2019. moderator

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović susreo se jučer s veleposlanikom Francuske Republike Nj. E. g. Gael Francois Veyssiereom. Dobrodošlicu i želju za uspješnim radom muftija je uputio novom veleposlaniku prilikom posjeta te je istaknuo dobru suradnju koju je Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj imao s njegovim prethodnicima. Nj. E. veleposlanika g.

Senad ef.
24.12.2019. moderator

U petak, 20. decembra/prosinca 2019. s početkom u 18:30 sati u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac - odjelu Caprag održano je predavanje i promocija knjige
"Objava-oblikovanje Nove prepoznatljivosti" autora Senada Heveševića.

muftija i gradonačelnik
23.12.2019. moderator

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović susreo se danas s gradonačelnikom Grada Zagreba g. Milanom Bandićem i suradnicima. Muftija je iskoristio ovu priliku da se zahvali gradonačelniku na pokroviteljstvu i sponzorstvu 26. međunarodnog natjecanja u učenju Kur'ana koje se održava u Islamskom centru Zagreb.

ministar
23.12.2019. moderator

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović susreo se danas s ministrom obrane g. Damirom Krstičevićem. Sastanku su bili prisutni i načelnik glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra g. Božo Kožul te suradnici.

Muftija i Sadegh
23.12.2019. moderator

Proteklog petka, muftija akademik Aziz ef. Hasanović zajedno sa suradnicima upriličio je druženje s veleposlanikom Islamske Republike Iran NJ. E. Mouhammed Reza Sadegh kojem početkom iduće godine istječe mandat te odlazi iz Republike Hrvatske. Ovom prigodom muftija akademik Aziz ef. Hasanović je održao prigodan govor kojim se prisejtio velikih zasluga Nj. E.

Umag
23.12.2019. moderator

Dana 14.12.2019.g. u prostorijama IKC Umag, poslije jacije namaza, mr. Senad ef. Hevešević,  gl. imam MIZ Osijek, je održao promociju knjige Objava - oblikovanje "Nove prepoznatljivosti". Uvod u promociju je uradio Hazim ef. Bećirović istakavši kvalitete Senad ef. kao svog učenika kroz nastavu Vjeronauka u školi i mektebu u Labinu. Ovim štivom su potvrđena očekivanja od Senad ef.

Sharjah
20.12.2019. moderator

Muftija u službenom posjetu Sharjah