Azerbajdžan
14.10.2020. moderator

Veleposlanik Republike Azerbajdžan Nj. E. Fakhraddin Gurbanov posjetio je jučer muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića. Nj. E. veleposlanik Gurbanov je upoznao muftiju sa stanjem u Republici Azerbajdžan posebno se osvrnuvši na regiju Nagorno-Karabakh u kojoj trenutno traje oružani sukob. U svome izlaganju, veleposlanik Nj. E. g.

Pula
13.10.2020. moderator

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović u pratnji tajnika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj mr.sc. Nermin ef. Botonjića i rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete dr. Aldin Dugonjića, dana 9.10.2020./22.2.1442. H.g., petak, posjetili su Medžlis Islamske zajednice Pula.

 

Muftija
12.10.2020. moderator

U petak, 9.10.2020, muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjetio je MIZ Poreč gdje se susreo s glavnim imamom Ismet ef. Ibišijem i predsjednikom IOM-a Dževdetom Azirijem. Razgovarali su o stanju u MIZ Poreč koje je ocijenjeno vrlo dobrim, a sve aktivnosti se provode redovno.

Umag
12.10.2020. moderator

Proteklog četvrtka muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Umag gdje se susreo s glavnim imamom MIz Umag Elvedin ef. Posavljakom, predsjednikom IOM-a Omerom Horozovićem i članovima IOM-a Naserom Hamzai i Fuatom Kadrioski.

Džamija
05.10.2020. moderator

U petak 02. 10. nakon džume namaza obavljena je dženaza namaz u odsutnosti (gaib) rahmetli emiru Države Kuvajt Sabah Al - Ahmad Al-Jaber Al- Sabahu. Dženazu namaz i kratko obraćanje predvodio je muftija akademik Aziz Hasanović.

Muftija i gradonačelnik Pule
01.10.2020. moderator

Gradonačelnik Grada Pule g. Boris Miletić posjetio je jučer muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića. Muftija i gradonačelnik su razgovarali o mogućnostima jačanja suradnje koja je u Puli prisutna dulji niz godina, međutim muftija i gradonačelnik su zaključili da postoji mnogo prostora da se ona razvija i intenzivira te da na tom putu nema nikakvih zapreka.

Tazija
30.09.2020. moderator

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović uputio je pismo sućuti povodom preseljenja na Ahiret Emira Države Kuvajt Sheikh Sabah al-Ahmed al-Sabah. Emir Države Kuvajt Šejh Al- Sabah je ostao mnogima u iznimno lijepom sjećanju zbog brojnih vrlina koje su ga krasile, a posebno po njegovoj darežljivosti i spremnosti da pruži pomoć onima koji su u potrebi.

Muftija i g. Milošević
30.09.2020. moderator

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava g. Boris Milošević posjetio je danas muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića. Muftija akademik Hasanović i potpredsjednik Vlade g. Milošević razgovarali su o mogućnostima suradnje na različitim projektima budući da je g. Milošević ukazao na činjenicu da postoji mnogo prostora za razvoj iste.

Muftija i Fehim
28.09.2020. moderator

U petak prije džume namaza u mesdžidu u Dubrovniku upriličena je svečanost uručivanja posebnog priznanja „Mutevelija godine h. Salim Šabić“ predsjedniku IOM-a Dubrovnik h. Fehimu Vukotiću. Priznanje mu je uručio predsjednik Mešihata muftija akademik Aziz ef. Hasanović. Nakon najave glavnog imama Salkan ef.