U sklopu međunarodne vojne vježbe "Immediate response 19" u srijedu, 22. svibnja 2019. vojni poligon Slunj posjetio je Nermin efendija Botonjić, tajnik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, u pratnji djelatnika Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Imam je obišao pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji sudjeluju u vježbi, budući da se provodi u mjesecu ramazanu, te se sastao s predstavnicima hrvatskih i bosanskohercegovačkih snaga u vježbi.

Tajnik Mešihata se obratio prisutnim vojnicima i poželio im ugodan boravak za vrijeme trajanje vježbe. Zahvalio se i brigadiru Ivici Matanoviću, koordinatoru kontrolne grupe u vježbi, na susretljivosti jer su se pripadnicima islamske vjeroispovjesti osigurali uvjeti za obavljanje vjerskih obreda i prakticiranje posta. Također, zapovjednik bosanskohercegovačkih snaga pukovnik Emsad Čičkušić izrazio je zadovoljstvo osiguranim uvjetima te zahvalio Ministarstvu obrane RH i Hrvatskoj vojsci na iznimnoj potpori.

https://www.morh.hr/hr/vijesti-najave-i-priopcenja/vijesti/19485-predstavnik-mesihata-islamske-zajednice-u-rh-posjetio-sudionike-mvv-immediate-response-19-islamske-vjeroispovijesti.html#foto