U Islamskom centru Rijeka jučer je upriličena svečanost otvaranja vrtića.

Svečanosti otvaranja nazočili su muftija dr.sc. Aziz ef. Hasanović, direktor Ureda TIKA-e i ataše pri Veleposlanstvu Republike Turske u Hrvatskoj, g.  Haşim Koç , zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, zamjenica župana Marina Medarić, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, Edita Stilin te gradski vijećnik Danko Švorinić i Marija Šimunović vlasnica i osnivač vrtića Žirafa.

 

Otvaranje vrtića predstavlja dodatni iskorak u otvaranju vrata Islamskog centra prema svima, a učinjen je zajedno s vrtićem Žirafa. Posebnu zaslugu ima Tuska agencija za koordinaciju i suradnju te direktor Ureda u Hrvatskoj g. Hasim Koc koji su velikim dijelom pomogli realizaciju ovog projekta kroz njegovo opremanje.

 

U svome obraćanju muftija dr. Aziz ef. Hasanović je izrazio veliko zadovoljstvo zbog ovog postignuća i otvaranja vrtića u okrilju Islamskog centra Rijeka. Istaknuo je pozitivna iskustva koja postoje u Islamskom centru Zagreb te da će i vrtić koji se otvara doprinijeti boljem upoznavanju, međusobnom razumijevanju i zbližavanju jer svi u konačnici, kao članovi društva, dijelimo istu sudbinu. Zahvalio se posebno gđi Esmi Halepović Đečević koja je bila najustrajnija u realizaciji ovog projekta. Također, zahvalu je uputio i g. Hasimu Kocu i Tika-i koji su svojom podrškom doprinijeli da vrtić bude u skladu sa standardima i opremljen u potpunosti. Prisjetio se muftija i emira Države Katar i zahvalio mu se na podršci u izgradnji Islamskog centra Rijeka bez kojeg bi bilo nemoguće daljnje razvijanje projekata poput ovoga. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta te je izrazio očekivanje da će vrtić biti mjesto gdje će se djeca uz igru učiti istinskim vrijednostima i međusobnom razumijevanju i uvažavanju. Poželio je mnogo uspjeha u radu odgojiteljicama. 

 

Pozdravne riječi uputili su i: ataše pri Veleposlanstvu Republike Turske Haşim Koç i koordinator Turske agencije za suradnju i koordinaciju u Zagrebu – TIKA, zamjenica Župana Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke  Marko Filipović i  Marija Šimunović vlasnica i osnivača vrtića Žirafa.

 

Vrtić je spremnan primiti dvije grupe: jasličku i mješovitu.