Fons Vitae je preuzeo monumentalni zadatak iznošenja magnum opusa imama al-Ghazalija, "Oživljavanje vjerskih znanosti" temeljenog na kritičnom arapskom izdanju Dar al-Minhaj iz 2011. godine , kao obrazovni paket ponovno izrađen za obitelji i škole. Svaki prijevod 40 knjiga bit će popraćen adaptacijom za djecu, kao i radnim knjigama s aktivnostima i školskim kurikulumom, a sve to potkrijepljeno interaktivnom web stranicom roditelja i djece i Pilot školskim programom. Tijekom stoljeća, Ihya je smatrana najvećim kompendijom islamske duhovnosti i etičkog ponašanja za svakodnevni život. Ona postavlja praktična učenja i objašnjava kako vanjski aspekti islama mogu, kroz svoja unutarnja duhovno transformativna značenja, promijeniti svaku situaciju u onu koja jača urođeno ljudsko plemstvo karaktera. Poslanik Muhammed s.a.w.s je rekao: »Poslan sam samo savršenom dobrom karakteru«.

Cilj materijala dječjeg projekta Ghazali je pružiti podršku djeci:

  • u njihovoj sposobnosti prepoznavanja i održavanja urođenog ljudskog dostojanstva.
  • u ostvarivanju plemenitosti karaktera kroz imitaciju proročkih osobina ostvarenih razumijevanjem, ljubavlju i prakticiranjem unutarnjih dimenzija svih vanjskih djela – prestati jednostavno "prolaziti kroz pokrete".
  • da postanu svjesni svoje istinske sebe i poistovjete se s tim čistim aspektom svoga bića, a ne s nižom, lažnom, egoičnom i separativnom prirodom koja je usredotočena na sebe [al-nafs alammara].
  • postati samozatajan i samoispravan.
  • u životu s poniznošću i u službi.

 

Ghazali Children