Drugog dana posjete institucijama u Republici Turskoj, muftija akademik Aziz ef. Hasanović s delegacijom Mešihata posjetio je tri institucije. 

Radni dan je počeo posjetom Vakufskoj direkciji Uprave za vjerske poslove (Diyanet Vakfi) gdje je delegacija predvođena muftijom Hasanovićem domaćinima na čelu s Abdurahmanom Çetinom, zamjenikom generalnog direktora, predstavila projekte Islamskog centra u Osijeku, imamske kuće u Bogovolji i Islamskog centra u Maljevcu. 

Kroz prezentacije predstavljen je povijesni pregled ovih džemata i područja djelovanja, kao i pregled trenutnih aktivnosti. Domaćini su iskazali veliko zanimanje za navedene projekte i razgovarano je o sljedećim koracima na polju suradnje. 

Druga posjeta ovog dana bila je posjeta Uredu predsjednika Turske Redžepa Tayyipa Erdoğana gdje je delegaciju Mešihata primio glavni savjetnik predsjednika Erdoğana za zemlje Balkana i bivše Jugoslavije gospodin Sabri Demir. U ugodnom razgovoru istaknuta je uloga predsjednika Erdoğana u razvijanju i održavanju bratskih i prijateljskih veza između Hrvatske i Turske te je razgovarano o dovršetku izgradnje Islamskog centra u Sisku. 

U ovom danu održan je i sastanak s predsjednikom Generalne direkcije vakufa Republike Turske gospodinom Burhanom Ersoyom. Muftija Hasanović je predstavio trenutne aktivnosti i projekte Islamske zajednice u Hrvatskoj i razgovaralo se o načinima unaprjeđivanja suradnje Generalnog vakufa s Islamskom zajednicom. 

mr. sc. Senad ef. Hevešević