Gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i pročelnica Ureda Grada Marina Protić primili su danas u Gradskoj upravi muftiju dr. Aziz ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Prijemu su nazočili šef Kabineta muftije mr. Nermin ef. Botonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Aldin Dugonjić i splitski imam Vahid ef. Hadžić.

- Ohrabruje me što sam vidio vedrinu naših ljudi koji su iskazali zadovoljstvo suradnjom Grada Splita s Islamskom zajednicom.“, kazao je muftija dr. Aziz ef. Hasanovića koji je svoj današnji posjet Splitu započeo obilaskom Medžilsa Islamske zajednice, a potom i dodjelom halal certifikata hotelu Le Meridien Lav kao prvom s tim certifikatom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prema njegovim riječima ponosan je na činjenicu što su u Splitu, kao i u cijeloj Hrvatskoj uspjeli sačuvati razumijevanje i toleranciju. Zasluga je to, drži, što se djeluje preventivno uz pomoć vjeronauka, a o tome svemu, kazao je, govori i njegova knjiga „Razumjeti Islam“ koju će večeras promovirati u Palači Milesi.

- U nama imate istinskog prijatelja i suradnika“, poručio je gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i njegovim suradnicima dr. Aziz ef. Hasanović.

- Zahvaljujem vam se na vašem istinskom zalaganju i doprinosu očuvanju razumijevanja i suradnje na svim razinama.“, uzvratio je gradonačelnik Krstulović Opara.

 

www.dalmacijanews.hr