​Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 28. veljače 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiju prof. dr. sc. Aziza ef. Hasanovića. 

​Riječ je o redovitom susretu kardinala Bozanića i muftije Hasanovića koji je ovom prilikom izvijestio kardinala Bozanića o svom sudjelovanju na međureligijskom susretu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za vrijeme posjete pape Franje toj zemlji. 

​Muftija Hasanović darovao je kardinalu Bozaniću svečani tekst Povelje o ljudskom bratstvu radi svjetskog mira i suživotakoju su 4. veljače u Abu Dhabiju potpisali papa Franjo i šejh Al-Azhara.

​U razgovoru sugovornici su se osvrnuli na suradnju između Zagrebačke nadbiskupije i Mešihata Islamske zajednice, a muftija Hasanović kardinala Bozanića je izvijestio da će se 29. i 30. ožujka u Medžlisu Islamske zajednice u Zagrebu održati Međunarodni simpozij na temu „Religija i nacija“.  

​Na kraju, kardinal Bozanić i muftija Hasanović razmotrili su daljnju suradnju i moguće inicijative vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

​Uz muftiju Hasanovića susretu je prisustvovao tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, a uz kardinala Bozanića susretu je prisustvovao moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec. 

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije