Ususret dolasku jednog od najvećih blagdana koji muslimani širom svijeta obilježavaju, muftija akademik Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, uputio je vjernicima bajramsku poruku u kojoj, između ostalog, stoji:

"Draga i poštovana, braćo i sestre!

Polako ispraćamo najodabraniji mjesec u godini - mubarek ramazan s pomiješanim osjećajem žala za njegovim prolaskom i radosti zbog obećane nagrade svakome tko ispuni obaveze propisane u njemu. Svoju nadu da će nam Stvoritelj oprostiti naše grijehe, da će nas uputiti pravim putem te da će nas pomoći zdravljem i uspjehom podupiremo našim postom, namazima, dovama i zikrovima te molim Uzvišenog Allaha dž.š. da nam iste i primi. Dane mubarek Ramazanskog bajrama koji su pred nama provedimo sa svojim obiteljima, prijateljima i susjedima. Prisjetimo se u svojim dovama potlačenih i životno ugroženih koji ove dane dočekuju bez hrane, pića, sigurnosti i mira, strahujući za svoj život svakodnevno kao što je to slučaj u Palestini. Ne propustimo obilježiti Dan šehida, sjetimo se naših merhuma dovom i obilaskom mezarja. Neka nam ramazanska škola ojača duhovnu dimenziju i učini nas boljima nego što smo bili prije početka ramazana. Sjetimo se da pripreme za naredni ramazan počinju već sutra, pa tako sve loše što smo ostavili u ramazanu, neka ostane iza nas i u razdoblju koje je pred nama. Bajram šerif mubarek olsun!"

Prijenos bajramskog programa će biti upriličen iz Islamsog centra Zagreb s početkom u 5:40 minuta. Sabah namaz će se klanjati u 5:45, a bajram namaz u 6:50 minuta.